JADŁOSPIS 26-28.10.2020 r.

PONIEDZIAŁEK 26.10.2020 r.

I DANIE: barszcz biały zabielany na kościach wieprzowych z kiełbasą i jajkiem – (jajko, białko mleka krowiego).

II DANIE: makaron z sosem mięsno -warzywnym (spaghetti) - (seler, gluten). Kompot z wiśni i jabłek.

DESER: owoc

 

WTOREK 27.10.2020 r.

I DANIE: krupnik na porcjach drobiowych (seler, gluten).

II DANIE: placki ziemniaczane ze śmietaną i cukrem (gluten, jajko), kompot z czarnej porzeczki.

DESER: owoc

 

SRODA 28.10.2020 r.

I DANIE: zupa porowa na porcjach drobiowych zabielana (białko mleka krowiego, seler).

II DANIE: bitki wieprzowe w sosie pieczeniowymz kasza jęczmienną (gluten), papryka konserwowa, ogórek konserwowy.                                                     

Kompot z czarnej porzeczki i agrestu

DESER: owoc