Jadłospis 05-06.11.2020 r.

CZWARTEK 05.11.2020 r.

I DANIE: zupa pomidorowa z ryżemna kościach wieprzowych zabielana – (seler, gluten, białko mleka krowiego).

II DANIE: pieczone podudzie z kurczaka, ziemniaki z koperkiem świeżym, surówka z białej i czerwonej rzodkiewki, pora i śmietany - (białko mleka krowiego). Kompot z  wiśni i aronii.

DESER: gruszka

PIĄTEK  06.11.2020 r.

I DANIE: zupa chłopska na porcjach drobiowych z makaronem -(gluten, seler).

II DANIE: ryba pieczona w panierce /dorsz czarny/(gluten, jajko, ryba), ziemniaki z koperkiem świeżym, surówka z kapusty kiszonej i marchwi. Kompot z truskawek i jabłek.

DESER: jabłko

 

PRZERWA W WYDAWANIU  POSIŁKÓW DO ODWOŁANIA