JADŁOSPIS 15.10.2020 - 19.10.2020

CZWARTEK - 15.10.2020

I DANIE: zupa pomidorowa z ryżem, zabielana na porcjach drobiowych – (gluten, seler, białko mleka krowiego).

II DANIE: kotlet mielony wieprzowy pieczony (jajko, gluten), ziemniaki z koperkiem świeżym, sałata świeża w śmietanie (białko mleka krowiego). Kompot z wiśni i czarnej porzeczki

DESER: owoc

 

PIĄTEK - 16.10.2020

I DANIE: kapuśniak z kapusty kiszonejna porcjach drobiowych (seler).

II DANIE: kluski śląskie z cebulką (gluten, jajko), sos pieczarkowo-śmietanowy (gluten, białko mleka krowiego).

Kompot truskawkowy.

DESER: owoc

 

 

PONIEDZIAŁEK - 19.10.2020

I DANIE: barszcz czerwony na kościach drobiowych zabielany (białko mleka krowiego, seler).

II DANIE: łazanki z kapustą białą i kiełbasą śląską (gluten).

Kompot z czarnej porzeczki i agrestu

DESER: owoc