Jadłospis 03-05.11.2020 r.

WTOREK 03.11.2020 r.

I DANIE: rosół drobiowy z zacierką (seler, gluten, jajko).

II DANIE: gulasz wieprzowy (gluten), ziemniaki z koperkiem świeżym. Surówka z czerwonej kapusty, marchwi i jabłka.  

Kompot z aronii i winogronu.

DESER: pomarańcza

ŚRODA 04.11.2020 r.

I DANIE: zupa brokułowa na porcjach drobiowych zabielana (białko mleka krowiego, seler).

II DANIE: marchewka na gęsto z mięsem wieprzowym, kopytka (gluten, jajko).

Kompot wieloowocowy.

DESER: pomarańcza

CZWARTEK 05.11.2020 r.

I DANIE: zupa pomidorowa z ryżemna porcjachdrobiowych zabielana (seler, gluten, białko mleka krowiego).

II DANIE: pieczone podudzie z kurczaka, ziemniaki z koperkiem świeżym, surówka z czarnej rzodkwi, szczypioru, pora i śmietany  (białko mleka krowiego).

Kompot z owoców leśnych.

DESER: owoc